Maak kennis met de nieuwe Ford KA+

7-10-2016

De nieuwe vijfdeurs Ford KA+ staat vanaf 14 oktober in de showroom.

Royale ruimte voor vijf personen

De nieuwe Ford KA+ is een vijfdeurs hatchback die is gebaseerd op het mondiale platform voor compacte auto’s van Ford. Hij biedt royale ruimte aan vijf personen en heeft een totale lengte van minder dan 4 meter.

De KA+ is iets korter dan de Fiesta, maar is wel 29 millimeter hoger. Het interieur biedt geoptimaliseerde stoelen, en heeft in deze klasse de meeste hoofdruimte voor (1002 mm), beenruimte achter (896 mm) en heupruimte achter (1338 mm). Het ruime interieur biedt genoeg ruimte voor een twee meter lange passagier om achter een twee meter lange bestuurder te zitten.

De KA+ heeft een bagageruimte van 272 liter – genoeg ruimte voor twee grote koffers – plus een in delen neerklapbare achterbank en 21 opbergplekken voor kleine items.


Laag bezineverbruik, weinig uitstoot

De nieuwe KA+ beschikt over een efficiënte nieuwe 1.2-liter Duratec-benzinemotor om klanten maximale ‘value for money’ te bieden. De 1.2-litermotor is verkrijgbaar met een 70 en 85 pk en heeft dubbele, onafhankelijke, variabele kleptiming om de prestaties, het brandstofverbruik te verbeteren en de uitstoot van CO2 en schadelijke stoffen te verlagen. De 85 pk uitvoering, waarvan wij in Nederland verwachten dat hij 80% van de verkoopmix voor zijn rekening zal nemen, heeft een CO2-uitstoot van slechts 110 g/km.


Veel comfort

De KA+ heeft een intensief ontwikkelingsprogramma doorlopen voor meer comfort en verfijning om aan de wensen van de Europese consument te voldoen. Er zijn verschillende maatregelen getroffen om windruis, weggeluiden en het geluidsniveau van de aandrijving te reduceren. Deze ‘fine-tuning’ voor Europa is uitgevoerd door het Ford-testcentrum in het Belgische Lommel. Ook is er veel testwerk verricht op verschillende wegen door heel Europa. Hierdoor biedt de KA+ klanten een aangename en comfortabele rijervaring, met het laagste geluidsniveau in zijn klasse: 73 decibel tijdens ritten op ruwe oppervlakken met een snelheid van 80 km/u.


Uitgebreide standaarduitrusting

De KA+ is voorzien van een uitgebreide standaarduitrusting, waaronder elektrisch bedienbare buitenspiegels en portierramen vóór, centrale portiervergrendeling met afstandsbediening, Electronic Stability Control met Hill Start Assist, Speed Limiter en Ford Easy Fuel.

Bij de 85 pk uitvoering kunnen klanten kiezen uit een reeks aantrekkelijke opties, waaronder elektronische klimaatbeheersing, een lederen stuurwiel met cruise control, verwarmde voorstoelen, parkeersensoren achter, elektrisch bedienbare ramen achter, privacy glas en 15″ lichtmetalen velgen.

De nieuwe KA+ is verder natuurlijk uit te breiden met Ford accessoires.

Hij staat vanaf 14 oktober in de showroom en is per direct te bestellen.

Volledig berichtMeer nieuws

Nieuws

Aanbiedingen

De laatste aanbiedingen

Nieuws

Laatste nieuwsBeoordelingen