Accustatus Ford EV en PHEV volgen op smartwatch

Elektrisch rijden steeds makke

29-9-2016

Met de MyFord Mobile-app kunnen bestuurders van de Focus Electric en de C-MAX Energi op afstand hun auto vergrendelen of ontgrendelen, de actieradius controleren en belangrijke informatie over hun recentste rit bekijken.

Bestuurders kunnen hun smartwatch gebruiken om de essentiële gegevens van hun auto te controleren. Zo kan men eenvoudig zien hoe lang het duurt voordat de accu volledig is opgeladen, en hoe ver er nog gereden kan worden”, aldus Bart Himschoot, Engineer, Connected Vehicles and Services bij Ford Europa. “Hiermee kan worden voorkomen dat EV’s en PHEV’s te lang bij een oplaadstation blijven staan, en kan die plek worden vrijgemaakt voor een andere elektrische auto of Plug-in Hybrid.

Via Google Maps kan de bestuurder een route opvragen waarmee de auto kan worden teruggevonden. Voor de meest recente rit laat de smartwatch-app het verbruik van de C MAX of Focus Electric zien, evenals de afgelegde afstand en het remgedrag. Ook wordt er een rijscore weergegeven die kan worden verbeterd door efficiënt te remmen, een stabiele kruissnelheid te behouden en rustig te accelereren. Zuinige bestuurders worden beloond met groene blaadjes die ze op het display van de auto kunnen verzamelen.

Volledig berichtMeer nieuws


Nieuws

Aanbiedingen

De laatste aanbiedingen

Nieuws

Laatste nieuwsBeoordelingen