Neem contact op via WhatsApp

Gratis rijvaardigheidstraining voor jonge bestuurders

29-7-2016

28 juli 2016
Ford voert campagne om jonge bestuurders minder roekeloos te laten rijden. Het biedt 17- tot en met 24-jarigen met een rijbewijs een gratis rijvaardigheidstraining aan: Driving Skills for Life.

Wereldwijd zijn auto-ongelukken de belangrijkste doodsoorzaak onder jonge mensen. In Europa hebben jonge mensen twee keer zoveel kans om te komen bij verkeersongevallen dan gemiddeld.


In de zomer aantal jonge verkeersdoden het hoogst
Onderzoek in opdracht van Ford onder meer dan 6.500 jonge Europeanen toont aan dat 43 procent sms't tijdens het rijden, 36 procent telefoneert, 13 procent met alcohol op rijdt en 11 procent naar video's kijkt. Uit het onderzoek blijkt ook dat in de zomer, wanneer het aantal verkeersdoden het hoogst is, 68 procent autorijden minder serieus neemt.


Roekeloos rijgedrag tegengaan
Maar liefst 41 procent van de jonge bestuurders zegt meer risico's te nemen met vrienden in de auto. Daarentegen zegt 57 procent veiliger te rijden als er oudere familieleden meerijden. Ford maakte daarom een ludieke videocampagne over 'Blown Ups', opblaasbare volwassenen die opduiken zo gauw een jongere roekeloos rijgedrag vertoont. Die Blown Ups bestaan natuurlijk niet echt; de video is gemaakt om aandacht te genereren voor de training Driving Skills for Life, dat op 23, 24 en 25 september plaatsvindt in Lelystad. Ford biedt bestuurders van 17 tot en met 24 jaar de DSFL training gratis aan. Aanmelden kan via www.drivingskillsforlife.nl.Meer nieuws

Nieuws

Aanbiedingen

De laatste aanbiedingen

Nieuws

Laatste nieuws