Mens en robot bouwen samen nieuwe auto’s

20-7-2016

14 juli 2016
Meer dan honderd jaar nadat de eerste auto's van de baanbrekende assemblagelijn van Henry Ford rolden, wint Ford Motor Company nieuw terrein wat betreft de manier waarop medewerkers en robots samenwerken om auto's te produceren.

Nieuwe collaboratieve robots, beter bekend als co-bots, worden in de eerste plaats gebruikt om medewerkers te helpen schokdempers in Fiesta's te monteren, een taak waarvoor ongelooflijk veel nauwkeurigheid, kracht en behendigheid vereist is. Medewerkers werken met de robots samen om onderdelen keer op keer perfect te monteren.De proef in de assemblagefabriek van Ford in Keulen maakt deel uit van het onderzoek van het bedrijf naar Industrie 4.0, een term die is bedacht om een vierde industriële revolutie te beschrijven, waarbij automatisering, gegevensuitwisseling en productietechnologieën centraal staan.

Robots maken taken eenvoudiger, veiliger en sneller, en ze vullen onze medewerkers aan met vaardigheden die de deur openen naar een wereld vol onbegrensde mogelijkheden op het gebied van de productie en het ontwerpen van nieuwe Ford-modellen”, aldus Karl Anton, Director Vehicle Operations bij Ford Europa.

Ford brengt mens en machine dichter bij elkaar tijdens productieproces nieuwe auto’s

Meer nieuws

Nieuws

Aanbiedingen

De laatste aanbiedingen

Nieuws

Laatste nieuwsBeoordelingen