Neem contact op via WhatsApp

Ford Pro onthult volledig elektrische E‑Tourneo Custom

22-11-2022

Ford Pro onthult de nieuwe E-Tourneo Custom, het eerste model van de nieuwe generatie Tourneo-modellen en voorzien van geavanceerde volledig elektrische aandrijflijn met tot 370 km actieradius en 125 kW DC‑snelladen

Volledig elektrische E-Tourneo Custom van Ford Pro biedt een nieuw niveau van prestaties, luxe en technologie in een multifunctionele auto met acht zitplaatsen met toonaangevende ruimte, prestaties, luxe en technologie is de Ford E-Tourneo Custom het nieuwe Tourneo-vlaggenschip.

Dit volledig nieuw platform biedt veelzijdige mogelijkheden en ruimte voor particuliere en zakelijke gebruikers. Rijke uitrusting inclusief verschuifbare zitplaatsen en luxe opties zoals elektrisch te openen en sluiten schuifdeuren, kantelbaar stuurwiel, B&O-audiosysteem en Pro Power Onboard 220 volt stopcontacten.

De E-Tourneo Custom legt de lat hoger in het MPV-segment en combineert een nieuw platform dat is ontwikkeld voor maximale veelzijdigheid en comfort met een zeer efficiënte elektrische aandrijflijn die goed is voor een actieradius van maximaal 370 km (WLTP).

De E-Tourneo Custom is één van de vier nieuwe, volledig elektrische Ford Pro-modellen die voor 2024 in Europa worden geïntroduceerd. Hij is zowel bedoeld voor de particulier als voor zakelijke klanten en biedt volop ruimte voor maximaal acht inzittenden.

Het nieuwe model biedt tal van slimme en luxe uitrustingen en opties, zoals flexibel instelbare en op rails gemonteerde zitplaatsen achterin, elektrisch bedienbare schuifdeuren, een B&O-audiosysteem, digitale sleutelkaarten, een glazen panoramadak en een innovatief kantelbaar stuurwiel.

Ook op gebied van comfort worden stappen gemaakt dankzij de vergaande verfijning en de dynamiek van het voertuigontwerp met geoptimaliseerde, onafhankelijke achterwielophanging. Dat zorgt samen met de stille elektrische aandrijving voor een nieuw niveau van rijcomfort en stabiliteit.

De nieuwe E-Tourneo Custom is volledig geïntegreerd in het Ford Pro-platform met software en verbonden diensten, inclusief totaaloplossingen voor het opladen, wagenparkmanagement-tools van Ford Pro Telematics, de FordPass Pro-app en het connected FORDLlive uptime-systeem.

De nieuwe E-Tourneo Custom geproduceerd door Ford Otosan in Kocaeli, Turkije. Europese productie start in juli 2023


  • Ford E-Tourneo Custom - Superieure elektrische prestaties
  • Superieure elektrische prestaties

    Met behulp van dezelfde batterijcel-technologie als de Ford F-150 Lightning verpakt in een batterij van 74 kWh (netto/bruikbaar) en een 160 kW (218 pk) elektromotor levert de E-Tourneo Custom uitzonderlijke prestaties en fijne rijeigenschappen. De volledig elektrische aandrijving van het veelzijdige model biedt ook de mogelijkheid van one-pedal-driving voor nog meer efficiëntie, ontspanning en comfort tijdens het rijden.

  • Een 11 kW AC driefase boordlader maakt het mogelijk om de batterij in minder dan 8 uur volledig op te laden. Opladen van 15 tot 80 procent duurt zo’n 41 minuten met een 125 kW DC-snellader. Het laadsysteem van de E-Tourneo Custom maakt bijzonder snel opladen mogelijk. Tijdens tests met een 125 kW DC-snellader werd in slechts vijf minuten bijna 38 km actieradius bijgeladen.

    De E-Tourneo Custom biedt een hoog maximaal geremd aanhangergewicht van 2.000 kg in combinatie met een aanzienlijk laadvermogen. Daarmee is hij breed inzetbaar, van trips met vrienden, familie en sportuitrusting voor particulieren tot aan het vervoeren van veel goederen of personeel voor ondernemers. Een nieuwe, optionele wegklapbare trekhaak maakt het mogelijk om de trekhaak eenvoudig te verwijderen wanneer die niet wordt gebruikt.

    Pro Power Onboard-technologie maakt het mogelijk om het volle potentieel van de E-Tourneo Custom te benutten. In de cabine bevinden zich stopcontacten met een vermogen tot 2,3 kW. Ideaal voor het opladen van bijvoorbeeld digitale apparaten en het gebruik van gereedschappen en sport- of kampeeruitrusting als er geen 220 volt netaansluiting voor handen is.


  • Ford E-Tourneo Custom - met flexibele stoelopstelling en luxe uitrustingen
  • Ontworpen voor ruimte en comfort

    De nieuwe E-Tourneo Custom is ontwikkeld om de inzittenden aanzienlijk meer comfort en gemak te bieden. In het stijlvolle interieur vallen de nauwkeurige afwerking en hoogwaardige materialen op, alsook de rijke uitrusting en geavanceerde technologieën. Het geoptimaliseerde voertuigplatform zorgt voor veel interieurruimte. Zowel met standaard als verlengde wielbasis biedt de E‑Tourneo Custom plaats aan maximaal acht inzittenden op drie zitrijen.

  • Opvallend is het veelzijdig verstelbare, op rails gemonteerd achterbanksysteem voor de tweede en derde zitrij. Zo is de stoelopstelling maximaal aanpasbaar op de inzittenden en hun bagage. Zelfs een zespersoons vergaderopstelling behoort tot de mogelijkheden. De stoelen zijn over de getande rails naar voren of naar achteren te verschuiven of zelfs geheel te verwijderen. De drie stoelen op de tweede zitrij kunnen onafhankelijk van elkaar verschuiven, de derde zitrij heeft een twee-aan-een-verdeling.

    De nieuwe stoelen zijn lichter dan die in het uitgaande model en de stoelen op de tweede zitrij hebben geïntegreerde veiligheidsgordels. Het aanpassen van de stoelopstelling gaat daardoor sneller en gemakkelijker.

    De E-Tourneo Custom is optioneel leverbaar met een groot glazen panoramadak dat voor extra licht en ruimte zorgt. Een infrarood werende laag in het panoramadak houdt het interieur koel bij fel zonlicht. De elektrisch bedienbare schuifdeuren zijn handsfree te openen en te sluiten. Dat gaat door middel van een voetbeweging onder de dorpel.

    Voor maximaal comfort biedt de nieuwe E-Tourneo Custom optioneel driezone elektronische klimaatcontrole, een krachtig B&O‑audiosysteem met veertien speakers en een achterin gemonteerde subwoofer, uitgebreide sfeerverlichting, een draadloze oplader voor mobiele telefoons en verwarmbare buitenste zitplaatsen voor de tweede zitrij.

    Ford heeft ook een innovatief Digital Key-systeem ontwikkeld, dat naar verwachting in 2024 beschikbaar is. Het systeem maakt gebruik van NFC-technologie en is geïnspireerd op de keycards van hotels. Dankzij dit systeem draagt de eigenaar een dunne en waterbestendige kaart bij zich, in plaats van een grote sleutel. Dat is handig bij het sporten, bij buitenactiviteiten of voor bedrijven met meerdere chauffeurs die één auto delen.

    Behalve een rijke uitrusting biedt de E-Tourneo Custom ook aanzienlijk meer praktisch gebruiksgemak en betere prestaties. De nieuwe voertuigarchitectuur zorgt voor een lagere vloer. Samen met een geïntegreerde opstap maakt dat het instappen en inladen nog gemakkelijker. De opening van de schuifdeuren en achterklep behoort tot de grootste in het segment.

    Het geoptimaliseerde platform zorgt ervoor dat de hoogte voor de meeste uitvoeringen onder de twee meter blijft. Daardoor kan de E‑Tourneo Custom probleemloos parkeren in de meeste (parkeer)garages. De afgenomen hoogte draagt dankzij de betere aerodynamica ook bij aan de efficiëntie en verfijnde rijeigenschappen.

    Zowel de bestuurder als passagiers ervaren dankzij het nieuw ontworpen onderstel dynamische verbeteringen. Onafhankelijke achterwielophanging is standaard voor alle uitvoeringen en zorgt voor meer rijcomfort, betere rijeigenschappen en meer verfijning.


  • Ford E-Tourneo Custom - Innovatief design
  • Innovatief design

    De nieuwe E-Tourneo Custom maakt een duidelijk statement met zijn expressieve design. Hij komt zelfverzekerd over, is visueel breder geworden en maakt daardoor een meer solide en stabiele indruk.

    De voorzijde heeft een dynamische maar toegankelijke uitstraling en verwijst naar de sterke eigenschappen van de Tourneo-modellen. De volledig elektrische E-Tourneo Custom legt met een modelspecifieke grille en kenmerkende led-verlichting over de hele breedte extra nadruk op zijn technologie.

  • Het geavanceerde en praktische design is doorgetrokken in het interieur. De stijlvolle cabine, met twee zitplaatsen voorin, zet een grote stap vooruit op gebied van technologie en comfort met hoogwaardige materialen.

    Het dashboard is voorzien van een ergonomisch 13-inch touchscreen met SYNC 4-infotainmentsysteem. Samen met het 12-inch digitale instrumentarium ontstaat een intuïtieve, op de bestuurder gerichte cockpit. Draadloos Android Auto en Apple CarPlay behoren tot de standaarduitrusting.

    De E-Tourneo kan door de vele mogelijkheden ook dienstdoen als mobiele woonkamer of werkruimte. De E-Tourneo Custom biedt bijvoorbeeld hetzelfde kantelbare stuurwiel dat recent is gepresenteerd voor de nieuwe E-Transit Custom. Het handige en unieke stuurwiel is te gebruiken als ergonomische houder voor laptops en tablets, of zelfs plat te leggen als handig tafeltje.

    Maximaal comfort en beweegruimte waren bij de ontwikkeling van het interieur van groot belang. Alle uitvoeringen zijn daarom voorzien van een stuurwiel met afgeplatte onderzijde. Deze ‘squircle’-vorm – en transmissiehendel aan de stuurkolom bij modellen met automatische transmissie – maakt ruimte vrij en zorgt voor een gemakkelijker in- en uitstappen.

    De ingenieurs van Ford verplaatsten ook de passagiersairbag van het dashboard naar het dak, wat nog meer interieurruimte vrijmaakt en extra opbergruimte biedt. In het dashboardkastje past nu gemakkelijk een laptop of papieren op A4-formaat. Dankzij AMPS‑montagepunten, de industriestandaard, kunnen elektronische apparaten dichter bij de bestuurder worden geplaatst voor meer veiligheid.

    De E-Tourneo Custom biedt een uitgebreid aanbod van de nieuwste geavanceerde bestuurdersassistentiesystemen, inclusief een aantal functies die voor het eerst voor dit model leverbaar zijn. Dat zijn bijvoorbeeld Intelligent Adaptive Cruise Control met Lane Centring, Reverse Brake Assist, Fully Active Park Assist en een 360-gradencamerasysteem dat het mogelijk maakt om volledig beeld te krijgen van de omgeving rond de auto. Erg handig bij het manoeuvreren in de stad.


  • Ford E-Tourneo Custom - Uitgebreide ondersteuning van Ford Pro
  • Uitgebreide ondersteuning van Ford Pro

    De E-Tourneo Custom gebruikers kunnen profiteren van zeer snelle connectiviteit via het standaard 5G-modem en gemakkelijke intuïtieve ondersteuning van de digitale diensten van Ford Pro.

    Dat maakt het gebruik van de E-Tourneo Custom nog eenvoudiger en kostenefficiënt.

  • Via de FordPass-app of, voor ondernemers, de productiviteit verhogende Ford Pro-software kan de eigenaar laadsessies beheren, de batterij en/of het interieur voorverwarmen, op afstand de portieren ont- en vergrendelen en de veiligheid van de auto bewaken. Ook komen via de app eventuele meldingen over de status van de auto binnen.

    Alle eigenaren van een E-Tourneo Custom, particulier of zakelijk, profiteren ook van de ondersteuning van het verbonden FORDLiive uptime-systeem dat voor bedrijven in Europa al 145.000 dagen stilstand heeft voorkomen. De aanvullende dienst is ontworpen om op basis van real-time informatie over de staat van de auto pechgevallen of ongepland onderhoud te voorkomen. Ook worden reparatietijden verkort dankzij proactieve meldingen, versnelde levering van onderdelen en digitale ondersteuning van toegewijde FORDLiive Agents en Ford-ontwikkelingsteams.

    Meer dan 30 afzonderlijke modules aan boord van de E-Tourneo Custom kunnen Ford Power-Up over-the-air-updates ontvangen om zo de prestaties van de auto of bepaalde functies te verbeteren. Het is zelfs mogelijk om via over-the-air-updates nieuwe functies toe te voegen.



Nieuws

Aanbiedingen

De laatste aanbiedingen

Nieuws

Laatste nieuws