Neem contact op via WhatsApp

FORD OPENT ORDERBOEKEN NIEUWE GENERATIE RANGER

17-10-2022

Ford heeft de prijzen van de gloednieuwe Ranger, de bestverkochte pick-up van Europa1, bekendgemaakt. De nieuwe generatie Ford Ranger is slimmer en veelzijdiger dan ooit, met gewaagd design, connectiviteit van topniveau en krachtige aandrijflijnen

Levering van de gehele line-up start medio 2023, na de eerder onthulde high-performance Ranger Raptor die begin 2023 ook qua leveringen het spits afbijt.

  • Ford opent de orderboeken van de compleet nieuwe generatie Ranger pick-up! Het is de slimste en meest veelzijdige Ford Ranger ooit die in Europa is verkocht.

    De geheel nieuwe Ranger is ‘from scratch’ ontworpen om klanten te helpen meer en efficiënter werk te verzetten. De pick-up heeft een gedurfd exterieurontwerp, een verbeterd chassis, opgewaardeerde wielophanging en een grotere laadruimte met genoeg ruimte voor een europallet. Daarnaast biedt het uitnodigende hightech interieur geavanceerde connectiviteits- en rijhulptechnologieën. Ford introduceert bovendien verbeterde aandrijflijnen, waaronder een krachtige en toch efficiënte 2.0-liter bi-turbo dieselmotor.3


  • Wildtrak het populairst

  • De levering van de Ford Ranger Wildtrak start medio 2023, nadat de Ranger Raptor, de high-performance variant van de nieuwe Ranger, eerder al in Nederland het stof heeft doen opwaaien.

  • Ranger Wildtrak achterzijde
  • Als Wildtrak uitvoering is de pick-up aantrekkelijker dan ooit dankzij een nog completer totaalpakket waarbij de klant geniet van comfort verhogende voorzieningen en tools om zowel professioneel als recreatief het maximale uit de pick-up te halen.

    Bij de vorige generatie Ford Ranger was liefst 60 procent van de verkochte exemplaren een Wildtrak. Daarmee was de Wildtrak met stip de populairste uitvoering.


  • Ford Ranger Raptor

    De orderboeken van de Raptor-uitvoering openden al eerder.

    Voor de Nederlandse markt zal de dubbele-cabine worden omgebouwd om de Ranger Raptor op grijs kenteken aan te kunnen bieden. Ford trapt bij de Ranger Raptor-variant af met een 3.0-liter EcoBoost V6-twin-turbo benzinemotor. Een 2.0 EcoBlue dieselmotor wordt op termijn aan de prijslijst toegevoegd.

    Bij de Ford Ranger Raptor ligt het accent op high-performance en op de ultieme offroad- rijervaring. Bij de Ranger Wildtrak staan veelzijdigheid, maximale trekkracht en gebruiksgemak op de eerste plaats.

  • "De Ranger is een icoon geworden in Europa met een nieuwe generatie klanten voor wie het ‘dé pick-up’ is”, zegt Hans Schep, general manager, Ford Pro. "De Ford Ranger was al de favoriete pick-up in Europa, maar op basis van opgedane expertise wereldwijd met onze trucks, tillen we de kwaliteiten van de nieuwe Ranger op alle fronten naar een nog hoger niveau.”


  • Motoren Ford Ranger


  • Ranger Wildtrak voorkant
  • Ford levert krachtige maar toch efficiënte aandrijflijnen voor de nieuwe generatie Ranger. Het motoren aanbod bestaat in Nederland uit de welbekende 2,0-liter EcoBlue dieselmotor3. De variant met enkele turbo levert 170 pk en is leverbaar met een handgeschakelde zesbak of zestraps automaat. Een 2,0-liter EcoBlue met dubbele turbo heeft een vermogen van 205 pk en een 10-traps automaat.3

    De nieuwe Ranger kan maximaal 3.500 kg trekken met uitzondering van de Raptor die moeiteloos maximaal 2.500 kg aan kan haken.2


  • Zes rijmodi

  • Ranger Wildtrak rijmodi
  • Elke nieuwe Ranger beschikt standaard over geavanceerde technologieën om zowel op verharde als onverharde wegen nog beter te presteren. De Ranger Wildtrak heeft keuze uit zes rijmodi4, te weten Normal, Eco, Slippery, Mud/Ruts, Sand en – voor automatische transmissies – Tow Haul.

    Elke rijmodus heeft invloed op diverse parameters, waaronder vermogensafgifte, tractiecontrole, elektronische stabiliteitscontrole en schakelpatronen om de prestaties voor verschillende rijscenario's te optimaliseren.

  • De zes rijmodi vormen een aanvulling op een ultrastijf chassis met verbeterde hellingshoeken, nog betere offroad-capaciteiten en comfort op én naast de weg.

    Afhankelijk van gekozen uitvoering levert Ford twee vierwielaandrijvingssystemen: een elektronisch inschakelbaar systeem of een geavanceerd nieuw permanent AWD-systeem. Dit AWD-systeem is standaard op Ranger Wildtrak.


  • Forse displays

    Inzittenden genieten verder van de nieuwste digitale technologie. Het hightech interieur biedt plaats aan een volledig digitaal 8-inch instrumentencluster en een centraal geplaatst 12,1-inch touchscreen voor de nieuwste generatie van Fords SYNC 4A® connectiviteits- en infotainmentsysteem5.

    Het pakket geavanceerde rijhulpsystemen4 bestaat onder meer uit Pre-Collision Assist, Lane-Keeping System en Reverse Brake Assist. Een ander systeem is een Blind Spot Information System met Cross-Traffic Alert en Trailer Coverage.

    De nieuwe Ranger komt ook met een primeur: Zone Lighting. Met behulp van de FordPass-smartphone-app6 kunnen eigenaren en bestuurders op afstand de actuele voertuigstatus- en onderhoudswaarschuwingen bekijken en functies bedienen, waaronder het zogeheten Zone Lighting-systeem – een primeur in dit segment. Zone Lighting kan selectief het gebied rond de pick-up verlichten – ideaal voor kamperen of bij het in- of uitladen in het donker.


  • Kenmerken

  • Ranger Wildtrak versnelling
  • De nieuwe Ford Ranger Wildtrak is direct herkenbaar dankzij standaard aanwezige dakrails en verbeterde bodembescherming voor offroad-rijden. In het interieur installeert Ford met leder afgewerkte stoelen met Micro Rib ‘tuxedo’-accenten. Inzetstukken zijn vrij van stoffen om het schoonmaken te vergemakkelijken. Sfeerverlichting, Ebony hemelbekleding en een verwarmd sportstuur met contrasterende stiksels maken de Ranger Wildtrak af.


  • Opvallende kleuren

    De koper hoeft alleen nog een pakkende kleurstelling te kiezen. Ford levert de Ranger Wildtrak in de kleuren Agate Black Metallic, Carbonised Grey, Frozen White, Lucid Red en Moondust Silver. Uniek voor de Wildtrak is de Cyber Yellow-kleurstelling.

    Ranger Wildtrak voorkant


  • XL en XLT doelmatige werkpaarden

  • Ranger Wildtrak voorzijde
  • De Ranger line-up begint met de XL uitvoering. Een robuust werkpaard voor het verzetten van bergen werk zonder poespas. Toch is de ook de XL uitvoering bepaald geen kale auto en beschikt hij onder meer over het SYNC4 connectiviteitsysteem met een 10” touchscreen.

    Daarnaast beschikt de Ranger XL over een reeks rij-assistentiesystemen waaronder Adaptive Cruise Control, Lane Keeping Assist, Achteruitrijsensoren en een Achteruitrijcamera.


  • De Ranger XL is naar keuze leverbaar met een Single of Super Cab en beschikt altijd over 2.0-liter Ecoblue dieselmotor met 170pk en 405Nm aan koppel en een handgeschakelde zesversnellingsbak. De Ranger XL is leverbaar met Single Cab en maximale ruimte in de laadbak.

  • Ranger Wildtrak achterkant
  • De XLT uitvoering biedt ten opzichte van de XL meer comfort met de standaard Super Cab en 6-traps automaat. Ook staat de Ranger XLT qua uitstraling een stapje hoger op de ladder met meegespoten bumpers, deurgrepen en spiegels, 16” velgen en Side Steps die het instappen vergemakkelijken.

    Highlights uit de extra uitrusting van de Ranger XLT zijn verder: airconditioning, centrale vergrendeling van de achterklep een regensensor en Quick Clear, de verwarmbare voorruit van Ford.



# # #

1 Genoteerde prijzen zijn (advies)prijzen in euro’s en ex. BTW, BPM en (onvermijdbare) kosten voor het rijklaar maken van de auto (bestaat uit een nulbeurt, 2 kentekenplaten, een in- en uitwendige poetsbeurt, transportkosten, recyclingsbijdrage, leges, gevarendriehoek, lampenset, lifehammer, hesjes en een volle tank brandstof.

2 Trekgewicht afhankelijk van lading, voertuigconfiguratie, accessoires en aantal passagiers.

3 Ford Ranger 2,0-liter EcoBlue 170 pk diesel met hangeschakelde zesbak, gehomologeerde CO2-emissie 215-243 g/km (WLTP) en gehomologeerd brandstofverbruik van 8,2-9,3 l/100 km (WLTP)

Ford Ranger 2,0-liter EcoBlue 170 pk diesel met zestraps automaat, gehomologeerde CO2-emissie 223-247 g/km (WLTP) en gehomologeerd brandstofverbruik van 8,5-9,4 l/100 km (WLTP).

Ford Ranger 2,0-liter EcoBlue 205 pk diesel met 10-traps automaat, gehomologeerde CO2-emissie 226-247 g/km (WLTP) en gehomologeerd brandstofverbruik van 8,6-9,4 l/100 km (WLTP).

Officieel gehomologeerde brandstofefficiëntie- en CO2-emissiecijfers zullen dichter bij de verkoopdatum worden gepubliceerd. De opgegeven WLTP-brandstof-/energieverbruiken, CO2-emissies en elektrische actieradius worden bepaald volgens de technische eisen en specificaties van de Europese Verordeningen (EG) 715/2007 en (EU) 2017/1151, zoals laatstelijk gewijzigd. De toegepaste standaardtestprocedures maken een vergelijking tussen verschillende voertuigtypes en verschillende fabrikanten mogelijk.

4 De bestuurdersassistentiefuncties zijn puur een aanvulling en vervangen niet de aandacht, het beoordelingsvermogen en de noodzaak van de bestuurder om het voertuig onder controle te houden. Zie de gebruikershandleiding voor details en beperkingen.

5 Rijd niet terwijl u afgeleid bent of wanneer u draagbare apparaten gebruikt. Gebruik waar mogelijk spraakgestuurde systemen. Sommige functies kunnen worden vergrendeld terwijl het voertuig in de versnelling staat. Niet alle functies zijn compatibel met alle telefoons.

6 FordPass-app, compatibel met bepaalde smartphoneplatforms, is beschikbaar via een download. Bericht- en datatarieven kunnen van toepassing zijn.


Nieuws

Aanbiedingen

De laatste aanbiedingen

Nieuws

Laatste nieuws