Neem contact op via WhatsApp

Ford Pro presenteert nieuwe digitale oplossingen

21-9-2022
  • Ford Pro presenteert een revolutionair softwareplatform waarmee de gebruiker de productiviteit, dienstverlening en uptime kan optimaliseren Geheel nieuwe E-Transit Custom topversie van geëlektrificeerde modellengamma van Ford Pro; volledige Transit Custom-gamma en Ranger pick‑ups ook te zien op IAA show.

    Ford Pro toont nieuwe oplossingen om productiviteit van gebruikers te verhogen, onder meer het digitale Upfit Integration System – nieuw in dit segment – en uitgebreider Mobile Service-aanbod. Ford Pro presenteert vandaag op IAA Transportation 2022 zijn nieuwste digitale oplossingen waarmee zakelijke klanten en gebruikers de productiviteit, dienstverlening en uptime van hun wagenpark kunnen optimaliseren. De IAA Transportation 2022 vindt plaats van 20 tot en met 25 september in Hannover, Duitsland.

  • Ford Infotainment systeem
  • Op de stand van Ford Pro is onder meer het softwareplatform te zien dat bedrijfswagens integreert met slimme software, laadoplossingen en verbonden diensten. Daarmee kunnen zakelijke klanten en gebruikers de kosten verlagen en de efficiëntie optimaliseren tijdens hun transitie naar elektrische mobiliteit.

    De geheel nieuwe E-Transit Custom1 is de topversie van Ford Pro’s gamma van elektrische bedrijfswagens en maakt zijn wereldwijde publieksdebuut tijdens de IAA Transportation 2022.

  • Ford Pro maakt ook meer details bekend over de volgende generatie van de Transit Custom – die ook Plug-In Hybrid- (PHEV)1 en EcoBlue-dieselvarianten1 omvat – in de aanloop naar de start van de levering van de modellen, in de tweede helft van 2023.

  • Ford Transit Custom PHEV
  • Andere oplossingen van Ford Pro zijn het uitgebreide Mobile Service-aanbod, dat in de belangrijke markten beschikbaar is, en het geavanceerde nieuwe Ford Pro Upfit Integration System. Dat is ontwikkeld om slimmer en efficiënter digital-first voertuigconversies mogelijk te maken.

    Ford Pro verstevigt ook zijn leidende positie in het Europese pick-upsegment met de unieke Ranger Raptor3, de sportieve pick-up die in ruw terrein in zijn element is, en de premium Ranger Wildtrak4, die beide ook op de stand van Ford Pro te vinden zijn.


  • Steeds verder toenemende kosten zetten onze Europese zakelijke klanten onder enorme druk en de behoefte aan oplossingen om de productiviteit te verhogen was nog nooit zo groot”, zegt Ted Cannis, CEO van Ford Pro. “Wij hebben ons revolutionaire digitale platform ontwikkeld om onze klanten te helpen de kosten te drukken en om de bedrijfsvoering te stroomlijnen als zij de overstap maken naar elektrische voertuigen.


  • Geheel nieuwe versie van bestverkochte bedrijfswagen van Europa
    Het visitekaartje van Ford Pro op de stand in Hannover is de volledig elektrische E-Transit Custom. Die is voorzien van batterijtechnologie van de nieuwste generatie, waardoor een actieradius van 380 kilometer en snelladen met 125 kW mogelijk zijn5. Daarmee voldoet de bedrijfswagen aan de wensen van zeer uiteenlopende klanten.

    Met de komst van het nieuwe, zeer uitgebreide gamma van de Transit Custom kunnen klanten nu ook kiezen voor een versie met Plug-In Hybrid-techniek – voor bedrijfsmatig gebruik dat extra flexibiliteit vereist, zodat puur elektrisch kan worden gereden in stadscentra en met de verbrandingsmotor voor lange afstanden op de snelweg. De nieuwe aandrijflijn is gelijk aan die in de Ford Kuga Plug-In Hybrid6 – de bestverkochte PHEV van Europa in 2021 – en combineert een 2.5-liter Atkinson-benzinemotor (met een hoger rendement dankzij een langere effectieve arbeidsslag dan een conventionele verbrandingsmotor) met een batterij met een bruikbare capaciteit van 11,8 kWh voor een puur elektrische, theoretische actieradius van 57 kilometer1. Ook is de Custom PHEV uitgerust met ProPower Onboard dat via een stopcontact in de laadruimte 2,3 kW vermogen biedt voor gereedschappen en uitrusting op bijvoorbeeld de bouwplaats.

  • Ford Transit van
  • Klanten kunnen de Transit Custom ook bestellen met de nieuwste generatie Ford EcoBlue-dieselmotoren met vermogens van 81, 100, 110 en 125 kW (110, 136, 150 en 170 pk)1. De versie met een handmatig te bedienen zesversnellingsbak is optioneel te bestellen met een mechanisch sperdifferentieel voor extra tractie. Aanvullend is voor het eerst voor de Transit Custom een nieuwe, zeer efficiënte achttrapsautomaat leverbaar, in combinatie met een nieuw vierwielaandrijvingssysteem, waarmee het maximale trekgewicht 2.500 kg7 bedraagt.

  • De nieuwe Transit Custom is vanaf het begin ontworpen en ontwikkeld voor uitstekende prestaties en dito laadvermogen. En net als de E-Transit Custom biedt de Transit Custom een groot aantal nieuwe voorzieningen waarmee de gebruiker zijn productiviteit kan verhogen. Een voorbeeld daarvan is de optie Mobile Office, met een innovatief kantelbaar stuurwiel.


    Enkele highlights:
    - geheel nieuwe voertuigarchitectuur, met een lagere laadvloer, een totale hoogte van minder dan twee meter en onafhankelijke achterwielophanging
    - vier carrosserievarianten: twee lengtevarianten en twee hoogtevarianten
    - gesloten bestelauto, bestelauto met dubbele cabine en personenbus
    - standaard voorzien van 5G-modem en 13-inch SYNC 4-touchscreen8
    - uitvoeringen Trend, Limited, Trail en Sport

    Alle Transit Customs van de nieuwe generatie zijn volledig geïntegreerd met het Ford Pro-softwareplatform en online diensten als totaaloplossingen voor het opladen, wagenpark beheer-tools van Ford Pro Telematics9, de FordPass Pro app10 en ten slotte het FORDLiive connected uptime system van Ford Pro Service.

    De nieuwe Transit Custom wordt geproduceerd in de hypermoderne fabriek van Ford Otosan in Turkije. Levering van de Transit Custom met EcoBlue-dieselmotoren starten naar verwachting medio 2023; de andere varianten volgen later dat jaar.


  • Onze geheel nieuwe E-Transit Custom kan meer dan ooit kleine bedrijven helpen de overstap naar puur elektrische mobiliteit te maken. En voor bedrijven die nog niet zo ver zijn, zijn er de eveneens nieuwe Transit Custom Plug-In Hybrid- en EcoBlue-varianten. Ook die helpen de productiviteit te verhogen door het Ford Pro-ecosysteem met slimme online oplossingen’, vertelt Hans Schep, general manager van Ford Pro Europe.


  • Ford Pro Upfit Integration System stroomlijnt digitale conversies
    De helft van alle in Europa verkochte Transits is op een of andere manier omgebouwd en veel van dergelijke conversies vereisen integratie met het elektrische systeem van de auto – inclusief de bedieningsorganen en displays. Dat kunnen uitdagende en tijdrovende klussen zijn voor de ombouwers.

    Om dat proces te stroomlijnen heeft Ford Pro het Upfit Integration System ontwikkeld. Dit is de eerste digitale oplossing die hiervoor in Europa verschijnt. Het nieuwe systeem, dat in de nieuwe Transit Custom debuteert, omvat een interfacemodule die naadloos het elektrische systeem van de auto verbindt met de nieuwe functies die de ombouw van de auto met zich meebrengt. Die functies zijn dan ook te bedienen via het 13-inch SYNC 4-touchscreen8 van de auto in plaats van met schakelaars die met de conversie worden ingebouwd. Daardoor is een ombouw niet alleen sneller en efficiënter te leveren, de interfacemodule verhoogt ook de betrouwbaarheid en de veiligheid. Ombouwers hoeven immers niets aan het interieur aan te passen of nieuwe aftakkingen te maken in de kabelboom om nieuwe functies aan te sluiten.

  • Ford Transit van
  • Klanten kunnen logica instellen voor de bediening van de nieuwe functies van de conversie van de auto, bijvoorbeeld om te voorkomen dat een rolstoelhelling omlaag wordt gebracht tenzij het voertuig stilstaat en de transmissie in de parkeerstand of neutraal staat met de handrem aangetrokken. Aanvullend op de weergave van het functioneren van de conversie op het SYNC-scherm kunnen digitale toevoegingen ook worden gekoppeld aan Ford Pro-softwarepakketten voor monitoring op afstand door wagenparkbeheerders – bijvoorbeeld om de temperatuur te volgen in gekoelde voertuigen die geneesmiddelen of etenswaren vervoeren en waarvoor een ononderbroken koudeketen essentieel is.

  • Voor extra hulp bij digitale conversies kunnen bedrijven en ombouwers ondersteuning krijgen van de specialisten in het Digital Solutions-team van Ford Pro Special Vehicles.

    Ford Pro Mobile Service verbetert uptime Ford Pro kondigt ook uitbreiding aan van het Mobile Service-aanbod in de belangrijkste markten. Met speciaal aangepaste en omgebouwde bedrijfswagens brengt Ford Pro de servicemogelijkheden van het Transit Centrum naar de locatie van de klant. Mobile Service voert nu al 70 procent van het geplande onderhoudswerk aan Transits uit voor beheerders van grote wagenparken in het Verenigd Koninkrijk. Dat groeit naar 90 procent voor de volledig elektrische E-Transit en E Transit Custom – waarmee bedrijven de kosten en de verloren tijd van bezoeken aan de werkplaats besparen.

  • Ford Transit
  • De uitbreiding van Ford Pro Mobile Service in Duitsland volgt op een succesvolle proef die in 2021 begon met vijf Mobile Service-bedrijfswagens in een aantal steden in het land. Ford Pro Mobile Service breidt nu uit naar 49 bedrijfswagens, waardoor het aanbod van mobiele service – en dus een betere ‘uptime’ van de Transits – beschikbaar wordt voor wagenparkbeheerders in meer grote Duitse steden.

    Tegen het eind van dit jaar heeft Ford Pro Mobile Service in Duitsland al 88 Mobile Service-bedrijfswagens in gebruik, verdeeld over het gehele land.

  • In het Verenigd Koninkrijk, waar Mobile Service als eerste werd geïntroduceerd, dekt een vloot van 115 Mobile Service-bedrijfswagens al 90 procent van het land en zal dit jaar naar verwachting meer dan 75.000 onderhouds- en reparatieklussen op locatie uitvoeren.

    Mobile Service is slechts één van de oplossingen die het Ford Pro kan bieden om bedrijven te helpen om de productiviteit te verhogen en de kosten van het wagenpark te optimaliseren. FORDLiive connected uptime system van Ford Pro Service helpt klanten hun wagenpark nog efficiënter in te zetten met gebruikmaking van de connectiviteit die het FordPass Connect-modem11 biedt via het Ford Pro Softwarepakket.

    Berekeningen geven aan dat FORDLiive de tijd dat auto’s niet inzetbaar zijn (downtime) kan reduceren met tot wel 60 procent12. Het systeem heeft alleen al dit jaar gezorgd voor zo’n 145.000 extra dagen waarop bedrijfswagens inzetbaar waren. En dat vertegenwoordigt voor klanten een waarde van ongeveer 73 miljoen euro.



# # #

1 Officially homologated driving range will be published closer to on-sale date.

2 Austria, Belgium, Britain, Czech Republic, Denmark, Finland, France, Germany, Greece, Hungary, Ireland, Italy, Netherlands, Norway, Poland, Portugal, Spain, Romania, Sweden, Switzerland, Turkey

3 Ford Ranger Raptor 288 PS 3.0-litre twin-turbo EcoBoost V6 petrol homologated CO2 emissions 315 g/km and fuel efficiency 13.8 l/100 km WLTP.

4 Ford Ranger Wildtrak is available with 170 PS 2.0-litre EcoBlue diesel, 205 PS 2.0-litre bi-turbo EcoBlue diesel and 240 PS 3.0-litre V6 diesel powertrains that offer homologated CO2 emissions 215-262 g/km and fuel efficiency 8.2-10.0 l/100 km WLTP.

5 Charge time based on manufacturer computer engineering simulations. The charging rate decreases as battery reaches full capacity. Your results may vary based on peak charging times and battery state of charge.

6 Ford Kuga Plug-In Hybrid homologated CO2 emissions 21-30 g/km WLTP and homologated fuel efficiency 0.9-1.3 l/100 km WLTP. The declared WLTP fuel/energy consumptions, CO2-emissions and electric range are determined according to the technical requirements and specifications of the European Regulations (EC) 715/2007 and (EU) 2017/1151 as last amended. The applied standard test procedures enable comparison between different vehicle types and different manufacturers.

7 Max towing varies based on cargo, vehicle configuration, accessories and number of passengers.

8 Don’t drive while distracted or while using handheld devices. Use voice-operated systems when possible. Some features may be locked out while the vehicle is in gear. Not all features are compatible with all phones.

9 Ford Pro Telematics is available complimentary for one year from the warranty start date, and then on a subscription basis, subject to agreement to Ford Smart Mobility terms and conditions, and provides a comprehensive suite of features in addition to vehicle health including location and mapping, driving behaviour, fuel/energy usage, multi-make capabilities and a companion app for drivers to interface with fleet managers. Fleet customers can contact the Ford Pro Software Command Centre at [email protected] for information about these Ford Telematics products. Data availability subject to data connectivity and access to vehicle data.

10 FordPass Pro App, compatible with select smartphone platforms, is available via a download. Message and data rates may apply.

11 The FordPass Pro smartphone app, FordPass Connect and complimentary connected services are required for remote features (see FordPass terms for details). Connected services and features depend network availability. Evolving technology/cellular networks/vehicle capability may limit functionality and prevent operation of connected features. FordPass Pro smartphone app connectivity requires FordPass Connect to be activated in the vehicle. FordPass Pro app compatible with Apple and Android smartphones and is available from the Apple App Store and Google Play store in 20 markets in Europe.

12 Estimated reduction per year based on (1) customer promptly responding to vehicle health alerts in FordPass Pro/Ford Telematics (to help avoid roadside assistance call-outs) and (2) anticipated time saved using Ford Transit Centres for maintenance and repair (including Express Services). Actual reduction may depend on individual circumstances (e.g. driving style and vehicle use).


Nieuws

Aanbiedingen

De laatste aanbiedingen

Nieuws

Laatste nieuws