Neem contact op via WhatsApp

Ford en Mobileye breiden relatie uit

6-8-2020

Ford Motor Company en Mobileye, een dochteronderneming van Intel, werken samen aan geavanceerde systemen voor bestuurdersassistentie in de wereldwijde modellenreeks van Ford. Ford en Mobileye breiden daarom de relatie uit om nog betere camerasystemen in gebruik te nemen.

Ford en Mobileye willen nog betere mogelijkheden voor cameradetectie bieden voor bestuurdersassistentiesystemen. Onder bestuurdersassistentiesystemen vallen onder andere verbeterde waarschuwing voor:

  • dreigende aanrijdingendetectie van voertuigen
  • dreigende aanrijdingendetectie van voetgangers
  • dreigende aanrijdingendetectie van fietsers
  • Lane-Keeping-functies

Video


Mobileye levert zijn pakket met EyeQ®-sensortechnologie ter ondersteuning van bestaande bestuurdersassistentiefuncties voorzien van Ford Co-Pilot360. Ford toont naam. Mobileye op het SYNC® display om klanten erop te wijzen dat sommige Ford Co-Pilot360 Technology-functies gebruikmaken van sensortechnologie van Mobileye.


Mensen extra vertrouwen geven tijdens het rijden is van onschatbare waarde, en dat is precies waarvoor onze Ford Co-Pilot360-functies zijn ontworpen”, zegt Lisa Drake, Chief Operating Officer, Noord-Amerika; Vice President Global Purchasing, Ford Motor Company. “Door het toevoegen van de uitstekende software en sensortechnologie van Mobileye blijven de functies voor bestuurdersassistentie van Ford zich ontwikkelen.


De door Ford gekozen leverancier van beeldsensortechnologie Mobileye biedt met zijn EyeQ®-apparaten en zijn beeldverwerkingssoftware ondersteuning aan de Level 1- en Level 2-bestuurdersassistentiesystemen in Fords wereldwijd.

Level 1-systemen worden door de Society of Automotive Engineers omschreven als systemen die één element van het rijden automatiseren, bijvoorbeeld sturen of accelereren/afremmen. Terwijl Level 2-systemen zowel ondersteuning bieden voor sturen als voor accelereren/remmen. Voor beide systemen geldt dat bestuurders de controle over het voertuig behouden.

Ford maakt de naam van Mobileye duidelijk zichtbaar in het logo van de SYNC® displays. Voor het eerst laat Ford zijn klanten zien dat de kracht van sommige Ford Co-Pilot360-functies op de sensortechnologie van Mobileye bouwt.


Het is een voorrecht om onze lange relatie te verlengen en uit te breiden met een bedrijf dat zo toegewijd is aan de veiligheid van zijn wereldwijde klantenbestand”, zegt professor Amnon Shashua, President en CEO van Mobileye. “We kijken ernaar uit om nauw te gaan samenwerken om deze functies op de markt te brengen in de volledige modellenreeks van Ford.


Als onderdeel van de grootschalige samenwerking worden nieuwe modellen voorzien van de EyeQ-computerchips en -software van Mobileye, ter ondersteuning van functies onder de Ford Co-Pilot360. De technologie van Mobileye wordt gebruikt om precies te helpen vaststellen wat de voorruitcamera ziet, zoals wegmarkeringen, verkeersborden, voetgangers en voertuigen. De technologie ondersteunt functies zoals:

  • Lane-Keeping Aid
  • Auto High-Beam-koplampen
  • Pre-Collision Assist met Automatic Emergency Braking
  • Intelligent Adaptive Cruise Control
  • Active Drive Assist


Met dit intelligente systeem, Active Drive Assist voor handsfree rijden, zal ook de nieuwe Ford Mustang Mach-E mee worden uitgerust.

Ford maakt gebruik van de technologie van Mobileye gedurende de levensduur van de nieuwe generatie productievoertuigen, waaronder de volledig elektrische Mustang Mach-E, en voor toekomstige producten met geavanceerde bestuurdersassistentiesystemen.

Mustang Mach-E


Samenwerking met Mobileye

Ford en Mobileye werken al jaren samen, maar dit is de eerste keer dat Ford kiest voor de technologie van Mobileye voor de gehele levensduur van zijn nieuwe generatie voertuigen. Beide partijen gaan met geselecteerde vooraanstaande leveranciers werken aan de technologie voor integratie in voertuigen.

Ford is ook bezig met het evalueren van het gebruik van Roadbook in zijn voertuigen. Roadbook maakt gebruik van geanonimiseerde, gecrowdsourcete gegevens van voertuigcamera’s om een gedetailleerde kaart te maken waar voertuigen gegevens uit kunnen lezen en die kan worden gebruikt door bestuurdersassistentiesystemen, waaronder handsfree rijfuncties zoals Active Drive Assist.

In nieuw geproduceerde Fords worden EyeQ3 en EyeQ4 van Mobileye toegepast voor geavanceerde platforms voor Level 1- en Level 2-bestuurdersassistentiesystemen. De EyeQ-familie onderscheidt zich van de concurrentie door de mogelijkheden om complexe en intensieve beeldverwerking die veel computerrekenkracht vergt, te ondersteunen bij een laag stroomverbruik, zelfs wanneer het is geplaatst op de voorruit van een voertuig. EyeQ4 bouwt voort op de mogelijkheden van zijn voorgangers en kan verschillende sensors en andere input verwerken die zijn vereist voor bestuurdersassistentiefuncties.


Ervaar het nu zelf of neem contact met ons op voor meer informatie

Boek een proefrit Neem contact op



 Deel dit bericht

Nieuws

Aanbiedingen

De laatste aanbiedingen

Nieuws

Laatste nieuws