Neem contact op via WhatsApp

Ford Model TT 100 jaar

27-7-2017

Exact 100 jaar geleden lanceerde Ford de Model TT, de eerste Ford die specifiek als bedrijfsvoertuig gebouwd werd. Hoewel hij minder bekend is dan de Ford Model T, had ook hij een grote impact als voorloper van de moderne bestelwagen en pick-up. Ford produceert vandaag het best verkopende bedrijfsvoertuigengamma van Europa.

Het eerste TT-model van 1 ton was de eerste bestelauto die voor een speciaal doel werd ontwikkeld en aangepast kon worden aan de verschillende transportbehoeften. Het chassis van de Model TT kon aangepast worden op het type goederen dat vervoerd werd, zoals post, brandstof of agrarische producten. In de cabine was plek voor twee personen.

Het bedrijfsvoertuigengamma van Ford is nog altijd razend populair. De bedrijfsvoertuigen van Ford – de Transit 2T, Transit Chassis Cabine, Transit Custom, Transit Connect en Transit Courier – zijn vandaag de dag de best verkopende reeks commerciële voertuigen in Europa.


Oud versus NieuwHet is ongelooflijk dat de huidige bestelwagens zo’n grote ontwikkeling hebben doorgemaakt in vergelijking met het TT-model, toch hebben ze tegenwoordig dezelfde taak als 100 jaar geleden – bedrijven op een flexibele manier voorzien in hun transportbehoefte”, aldus Hans Schep, General Manager, Commercial Vehicles bij Ford Europa.

Meer nieuwsVraag om alle bedrijfswagen opties

Nieuws

Aanbiedingen

De laatste aanbiedingen

Nieuws

Laatste nieuws