Neem contact op via WhatsApp

Nieuwe Ford Kuga nu te bestellen en leverbaar vanaf medio maart

4-10-2019

Ford maakt vandaag de prijzen en specificaties van de nieuwe Kuga bekend. De innovatieve SUV is nu te bestellen als plug-in hybride. Hij komt in een groot aantal verschillende uitvoeringen, van de complete Trend tot de gedistingeerde Vignale.

2.5-liter Plug-In Hybrid

De nieuwe Ford Kuga is in Nederland in eerste instantie te bestellen als plug-in hybrid, later zullen er ook varianten met 1.5 EcoBoost motor worden aangeboden. Alle motoren voldoen volgens de WLTP-meetcyclus aan de strenge Euro 6.2 emissienorm.

De Kuga Plug-In Hybrid is voorzien van een 2.5-liter viercilinder Atkinson benzinemotor in combinatie met een elektromotor/generator en een 14.4 kWh lithium-ion-accupakket. Het systeemvermogen van deze Kuga is 165 kW (225 pk) en hij kan meer dan vijftig kilometer volledig elektrisch rijden. Het gecombineerde brandstofverbruik van de krachtige Kuga, die standaard is uitgerust met een automaat, is 1.2 l/100 km met een CO2-uitstoot van 29 g/km.*

In een later stadium kunnen klanten ook opteren voor de 1.5-liter EcoBoost benzinemotor met een keuze voor 88 kW (120pk) of 110 kW (150pk). Deze driecilindermotoren zijn uitgerust met cilinderuitschakeling, voor een nog lager verbruik. De technologie schakelt automatisch een cilinder uit wanneer de volledige kracht van de motor niet benut wordt. Beide motorversies zijn gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak.

4 uitvoeringen, 8 opties

De Kuga line-up biedt een groot aantal mogelijkheden zónder keuzestress. Er zijn vier luxe uitvoeringen, waarvan twee beschikbaar met een X-pack. De Kuga is dermate rijk uitgerust dat de optielijst overzichtelijk kort is.

De Kuga Trend, die aan de basis van het gamma staat, biedt standaard al veel luxe en connectiviteit. Zo is deze Kuga onder meer voorzien van SYNC 3 met een 8-inch touchscreen, navigatie, DAB+ en Bluetooth®/Voice Control, MyKey, Lane Departure Warning, Lane Keeping Aid en Road Edge Detection. Ook standaard: de draadloze smartphonelader, het FordPass Connect modem en parkeersensoren voor en achter.

De Kuga Titanium biedt boven de Trend een extra luxe afgewerkt in- en exterieur en beschikt onder meer over DEATC airco, een automatisch dimmende binnenspiegel, Ford Keyless Entry en Ambient lighting, de subtiele sfeerverlichting. Hij staat op 17-inch lichtmetalen velgen en is afgewerkt met fraaie chromen accenten.

De Kuga ST-Line heeft een sportief design en is nog rijker uitgerust dan de Titanium. Hij staat op 18-inch lichtmetalen velgen en is voorzien van speciale ST-Line bumpers, sideskirts en een dubbele uitlaat. In het interieur zorgen een donkere hemelbekleding, de exclusieve ST-Line stoelen met contrasterende rode stiksels, de aluminium pedalen, het afgevlakte sportstuur, de ST-Line-vloermatten en -instaplijsten voor een sportieve atmosfeer. Hij is standaard voorzien van het volledig digitale 12.3-inch instrumentarium.

De exclusieve Kuga Vignale is het topmodel van de reeks. Hij onderscheidt zich van de overige modellen met onder meer:

  • 10-weg elektrisch verstelbare bestuurdersstoel
  • Adaptive Front Lighting
  • Active Noise Cancellation
  • Active Park Assist
  • Verwarmbare voorstoelen
  • Head-up display
  • Handsfree achterklep 


Ook heeft hij unieke Vignale bumpers en sideskirts die zijn voorzien van chromen accenten. Het luxueuze interieur is afgewerkt met exclusieve Vignale lederen bekleding en hoogpolige vloermatten. Het dashboard is bekleed met extra zachte, gestikte materialen. Ook standaard: het krachtige B&O audiosysteem en het digitale instrumentarium.

Diverse extra opties

De optielijst van de rijk uitgeruste Ford Kuga is overzichtelijk. Er zijn acht opties beschikbaar, afhankelijk van de uitvoering. Zo is hij onder meer te leveren met: 

  • Groot panoramadak
  • Handsfree achterklep
  • Elektrisch bedienbare bestuurdersstoel


Voor de Titanium en ST-Line is er een interessant geprijsd X-Pack. Dit pakket bestaat onder meer uit: 

  • Gedeeltelijk lederen bekleding
  • B&O audiosysteem
  • Driver Alert
  • LED koplampen
  • Privacy Glass.



  • Nu te bestellen, leverbaar vanaf medio maart

    Je kunt voor alle varianten van de Ford Kuga voor de prijzen de desbetreffende Ford Kuga productpagina's raadplegen.

    Neem contact op


**Genoemde prijzen zijn consumenten(advies)prijzen in euro’s en inclusief BTW, BPM, recyclingsbijdrage, legeskosten en onvermijdbare kosten rijklaarmaken (zoals nul-beurt, 2 kentekenplaten, in- en uitwendig poetsen en transportkosten).

*Het vermelde brandstof- en energieverbruik, de CO2-uitstoot en elektrische actieradius zijn gemeten volgens technische reglementen en specificaties van het Europese reglement (EC 715/2007 en (EC) 692/2008. Het brandstofverbruik en de CO2-emissies zijn voor een specifieke modelvariant bepaald. De betreffende testprocedure vergelijkt verschillende automerken en modellen. Naast het brandstofverbruik spelen ook het rijgedrag en andere non-technische factoren een rol bij het bepalen van de testresultaten. CO2 broeikasgas is verantwoordelijk voor de opwarming van de aarde.

Vanaf 1 september 2017 wordt de uitstoot en het verbruik van nieuwe voertuigen getest volgens de World Harmonised Light Vehicle Test Procedure (WLTP) vastgesteld door de (EU) 2017/1151. De WLTP is een meer realistische testprocedure voor het meten van uitstoot en CO2-emissies. Vanaf 1 september 2018 vervangt de WLTP de New European Drive Cycle (NEDC) volledig. Tijdens de uitfasering van NEDC worden de WLTP meetresultaten gecorreleerd aan de NEDC. Daardoor kan het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot bij de twee testprocedures afwijken. Dezelfde auto kan volgens de twee testmethoden afwijkende resultaten behalen.

Nieuws

Aanbiedingen

De laatste aanbiedingen

Nieuws

Laatste nieuws